Γυμναστική Φιλαδέλφεια

5 Λόγοι Να Γυμναστείτε σε Μικρότερο Γυμναστήριο

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε μια απότομη αύξηση στα μικρότερα γυμναστήρια – στούντιο εκγύμνασης και μια αντίστοιχη αύξηση του αριθμού των ατόμων που γυμνάζονται σε αυτά.

Σε  έρευνα στις ΗΠΑ από την IHRSA έχει βρεθεί ότι το ποσοστό των ατόμων που πηγαίνουν σε μικρότερα στούντιο διπλασιάζονται μεταξύ 2013 και 2014, με αυξανόμενο αριθμό μικρών γυμναστηρίων κάθε χρόνο.

Ίσως να αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτή η αλλαγή; Ακολουθούν 5 πλεονεκτήματα της προπόνησης σε ένα μικρότερο γυμναστήριο σε σχέση με ένα μεγαλύτερο. (συν ένα μπόνους βάσει της προσωπικής μου προκατάληψης ως επαγγελματία υγείας)

Προσωπική Προσοχή

Επειδή τα μικρότερα γυμναστήρια έχουν λιγότερα άτομα που ασκούνται και οι συνεδρίες βρίσκονται υπό επίβλεψη, έχετε μια πιο προσωπική εξυπηρέτηση. Οι εκπαιδευτές γνωρίζουν το όνομά σας και σας χαιρετούν πριν από τις συνεδρίες και σας αποχαιρετούν μετά τις συνεδρίες και πάντα φροντίζουμε οι συμμετέχοντες σε ομαδικές συνεδρίες να γνωρίζουν το όνομα του άλλου (αν δεν το γνωρίζουν ήδη πριν από το μάθημα).

Δεδομένου ότι γνωρίζουμε το όνομα του άλλου και γνωρίζετε ότι σας περιμένουμε σε μια συγκεκριμένη στιγμή, αυτό βοηθά στην υπευθυνότητα και στην μεγαλύτερη συνέπεια για άσκηση.

 Είναι λιγότερο πιθανό κάποιος να το αναβάλει μέχρι αύριο – ίσως την επόμενη εβδομάδα. Η προσωπική προσοχή μας επιτρέπει επίσης να παρατηρούμε τη φόρμα όλων ώστε να βεβαιωθούμε ότι εκτελούν κατάλληλες ασκήσεις με ασφάλεια και λαμβάνουν τα οφέλη που πρέπει. Σε μια συνεδρία δεν θα πρέπει να κοιτάτε το άτομο δίπλα σας για να μαντέψετε τι πρέπει να κάνετε ????

Τα Μικρότερα Γυμναστήρια-Στούντιο δεν είναι Εκφοβιστικά

Πολλοί από τους ανθρώπους που προπονούνται μαζί μας, έχουν προηγουμένως εκπαιδευτεί σε μεγαλύτερα γυμναστήρια. Μου έχουν πει ότι αισθάνονται εκφοβισμένοι από το μέγεθος της εγκατάστασης, ή ένιωθαν ότι παρακολουθούνταν από άλλα μέλη του γυμναστηρίου ενώ προπονούνταν. (Ή ένιωθαν ότι ο γυμναστής ενδιαφερόταν περισσότερο για  συγκεκριμένα μόνο άτομα χωρίς να τους ενδιαφέρει το σύνολο των ασκούμενων).

Σε μικρότερα γυμναστήρια όπως αυτό που συνεργάζομαι (Calisthenics and Fitness Society),  οι άνθρωποι έρχονται να προπονηθούν με ασφάλεια, είτε ένα προς ένα είτε ως μέρος μιας πεντάδας ατόμων. Το γυμναστήριο είναι διαθέσιμο μόνο για προπονήσεις που επιβλέπονται από εξειδικευμένους εκπαιδευτές. Αυτό τείνει να διατηρεί το προνόμιο της κοινωνικότητας, αποφεύγοντας την απρόσωπη προσέγγιση.  

Αίσθηση της Κοινότητας

Εκτός από τη γνώση του ονόματος όλων με τους οποίους ασκείστε, θα γνωρίζετε τα ονόματα των εκπαιδευτών και θα δημιουργήσετε φιλίες εντός της ομάδας. Έχω δει πολλές ομάδες μετά τις συνεδρίες για καφέ μαζί – απλώς μην αφήνεστε μετά τις προπονήσεις και όλη η σκληρή προσπάθεια πάει περίπατο παραγγέλνοντας  cheesecake κ.α ????

Θέλουμε να Γυμναστείτε

Σε σχέση με τα μεγάλα γυμναστήρια που λανσάρουν τις υπερπροσφορές και επί της ουσίας αν αποφασίσουν όλοι να πάνε στο γυμναστήριο δεν θα χωρά ούτε το 1/5 των ανθρώπων μέσα σε αυτά, αποσκοπούν στο γεγονός ότι δεν θα πάτε αλλά θα πληρώσετε για να νιώσετε καλά που πήρατε την προσφορά.

Στο CFS επιδιώκουμε να σας προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στοχεύοντας να έχετε όμορφες εμπειρίες από την άσκηση δίχως να υπάρχει καταπόνηση άνω του εφικτού, που θα σας προσδώσει δυσάρεστες στιγμές με αποτέλεσμα να τα παρατήσετε.

Θέλουμε να γυμναστείτε ώστε πάρετε το σημαντικότερο φάρμακο, που δεν είναι άλλο από αυτό της ευτυχίας (Σεροτονίνη, Ενδορφίνες), της μυοσκελετικής ενδυνάμωσης, καλύτερο γλυκαιμικό και λιπιδαιμικό έλεγχο κ.α.

Εάν είστε πεπεισμένοι για τα παραπάνω πλεονεκτήματα και θέλετε να  γυμναστείτε μαζί μας σε ένα μικρό γυμναστήριο, νιώστε άνετα να επικοινωνήστε μαζί μας.

Θα ήταν χαρά μας να σας βοηθήσουμε να πετύχετε του στόχους σας και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη ρουτίνα της γυμναστικής σας!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *