Καλλισθενική Προπόνηση

Τι είναι η καλλισθενική γυμναστική;

Η άσκηση με το βάρος τους σώματος με τη σημερινή της μορφή γνωστή διεθνώς και ως Calisthenics, υπήρχε από τις ημέρες των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων και πλέον είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος εκγύμνασης στην Αμερική όπως και στην Ελλάδα.

Τι είναι η Καλλισθενική Γυμναστική; (Calisthenics)

Η Καλλισθενική γυμναστική είναι φυσική άσκηση, σχεδιασμένη έτσι ώστε να βελτιώνει την φυσική κατάσταση και να αναπτύσσει τον μυϊκό τόνο. Στις ασκήσεις περιλαμβάνονται κινήσεις κάμψεων, τεντώματος, συστροφής, αιώρησης, άλματα, καθώς και εξειδικευμένες κινήσεις.
Σύμφωνα με ιστορικά δεδομένα η άσκηση πήρε το όνομα από ένα από τους πρώτους υποστηρικτές της, του Έλληνα ιστορικού Καλλισθένη. Το όνομα Καλλισθενική γυμναστική πιθανότατα όμως να προέκυψε και από την ένωση της λέξης κάλλος (νέα ελληνικά: ομορφιά) και σθένος (=δύναμη).

Ποιες ασκήσεις περιλαμβάνονται στην Καλλισθενική Γυμναστική;

Στην Καλλισθενική γυμναστική συμπεριλαμβάνονται ασκήσεις που δεν απαιτούν βάρη αλλά χρησιμοποιείται το ίδιο το βάρος του σώματος για τη μυϊκή ενδυνάμωση. Σε γενικές γραμμές, η αύξηση των επαναλήψεων της άσκησης στοχεύει στη βελτίωση της αντοχής, ενώ η αύξηση της δύναμης είναι αποτέλεσμα της αύξησης της έντασης της άσκησης.

Ως είδος γυμναστικής έχει πολλές ομοιότητες με την ενόργανη γυμναστική παρ’ όλο που η ενόργανη αποτελείται κυρίως από τεχνικές ασκήσεις και λιγότερο δυναμικές σε σχέση με την Καλλισθενική.

Η Καλλισθενική γυμναστική χωρίζεται σε δύο μεγάλους κλάδους ασκήσεων που ο καθένας εξασκεί διαφορετικές ικανότητες των αθλούμενων. Ο ένας μεγάλος κλάδος είναι το Freestyle, όπου ο αθλητής εκτελεί διάφορες ασκήσεις αιώρησης, συστροφής κλπ. Το Freestyle θυμίζει πολύ ασκήσεις της ενόργανης γυμναστικής. Ο άλλος μεγάλος κλάδος είναι τα Statics ή αλλιώς αυτός των στατικών ασκήσεων. Ο αθλούμενος εκτελεί ασκήσεις στατικής φύσεως όπως κατακόρυφο, διάφορες ασκήσεις τεντώματος, planche, σημαίες κ.λπ. Οι εν λόγω ασκήσεις συμβάλουν σημαντικά στη υψηλή μυϊκή δύναμη των αθλούμενων.

Γυμνάζει το σώμα ως μονάδα.

Όταν ασκείστε χρησιμοποιώντας το σωματικό βάρος σας, ενσωματώσετε περισσότερους μυς για να ολοκληρώσετε τις επαναλήψεις οποιασδήποτε άσκησης που κάνετε. Για παράδειγμα, όταν συγκρίνουμε το pull-up με το lat pull up, η πλάτη σας στοχεύει με πολύ διαφορετικό τρόπο.

Η μεγάλη διαφορά εδώ είναι ότι στο γυμναστήριο, τα περισσότερα από όσα κάνουν οι άνθρωποι είναι απομονωμένες κινήσεις για τις ομάδες των μυών τους. Με την Καλλισθενική, δεν απομονώνεται κάποιος μυς διότι απαιτούνται  πολλές γειτονικές ομάδες μυών για να επιτευχθεί η άσκηση.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Μας ρωτήσατε, σας απαντάμε!

Φυσικά και όχι! Λειτουργούν τμήματα και για άντρες αλλά και για γυναίκες. Το γυμναστήριό μας έχει αποδυτήρια και ανδρικά και γυναικεία!

Η μαγεία της γυμναστικής που κάνουμε στην “Calisthenics & Fitness Society” είναι ότι είναι κατάλληλη για ανθρώπους κάθε ηλικίας και σωματικού βάρους.

Παρέχουμε προγράμματα άσκησης για όλους, από παιδιά άνω των 11 ετών, εφήβους που η υγιής σωματική ανάπτυξη βελτιώνεται με την άσκηση, εργαζόμενους που επιθυμούν να ασκούνται με ορθή καθοδήγηση, αθλητές που επιθυμούν μυοσκελετική ενδυνάμωση καθώς και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που χρειάζονται ιδιαίτερη σωματική ενασχόληση.

Τα τμήματα είναι πάντα με μικρό αριθμό ατόμων (μέχρι 6 άτομα) για καλύτερη επίβλεψη και ασφάλεια από τους έμπειρους γυμναστές μας!

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα που αναγράφονται, ή ελάτε κατευθείαν στο χώρο μας στη Φιλαδέλφεια.

Περισσότερες λεπτομέρειες κάνοντας κλικ εδώ!

«Η μόνη κακή προπόνηση είναι εκείνη που δεν έκανες!»

Κλείστε τώρα ένα δωρεάν ραντεβού με τους γυμναστές για να καλύψετε τις απορίες σας και ξεκινήστε άμεσα το νέο σας πρόγραμμα γυμναστικής!