Η Καλλισθενική γυμνάζει το σώμα ως μονάδα

Η καλλισθενική γυμναστική μας βοηθά να έχουμε ένα πολύ λειτουργικό και γυμνασμένο σώμα. Ο λόγος για αυτό είναι ότι όταν γυμνάζεστε χρησιμοποιώντας το σωματικό σας βάρος, πρέπει να ενσωματώσετε περισσότερους μυς στην ολοκλήρωση των επαναλήψεων οποιασδήποτε άσκησης. Για παράδειγμα, όταν συγκρίνετε το pull-up με το lat pulldown, η πλάτη σας στοχεύεται με πολύ διαφορετικό τρόπο.

Η κύρια διαφορά εδώ είναι ότι στο γυμναστήριο, τα περισσότερα από αυτά που κάνουν οι άνθρωποι είναι μεμονωμένες κινήσεις για τις μυϊκές τους ομάδες. Με την Καλλισθενική γυμναστική, δεν απομονώνετε έναν μυ με τον ίδιο τρόπο, και έτσι οι κινήσεις είναι λίγο πιο δύσκολες αρχικά και θα απαιτήσουν περισσότερη προσπάθεια από γειτονικές ομάδες μυών για να βοηθήσουν στην άσκηση.

Το pull-up δεν χρησιμοποιεί μόνο τους δικέφαλους και το πλατύ ραχιαίο, περιλαμβάνει επίσης τον τραπεζοειδή, τον ρομβοειδή, το μείζων θωρακικό, τους ώμους, τον πυρήνα (ραχιαίους, κοιλιακούς, πλάγιους), τρικέφαλους και αν τα πόδια σας είναι ίσια ή ελαφρώς μπροστά από το σώμα σας, τους τετρακέφαλους και τους γλουτούς σας επίσης. 

Pull-Up: Increase Your Reps With Calisthenics - Calisthenics Worldwide
Pull-up

Το lat pulldown ονομάζεται lat pulldown επειδή στοχεύει κυρίως τον πλατύ ραχιαίο όταν είστε σε καθιστή θέση. Έτσι, έχετε απομακρύνει αποτελεσματικά τον πυρήνα και το κάτω μέρος του σώματος από το να σταθεροποιήσετε το σώμα σας από την ταλάντευση στην μπάρα, έχετε απομονώσει την πλάτη αρκετά εκεί όπου οι μικροί μύες σταθεροποίησης δεν χρειάζεται να κάνουν πολλή δουλειά (που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό).

Lat Pulldown vs Pull-Up – Which is Best for You? | Pull Up Mate UK Fitness
lat pulldown

Το Calisthenics εκπαιδεύει το σώμα ως μονάδα και σχηματίζει νευρωνικούς δεσμούς μεταξύ διαφορετικών μυϊκών ομάδων, έτσι ώστε όταν εκτελείτε μια κίνηση στον πραγματικό κόσμο, όπως το σκαρφάλωμα σε έναν τοίχο, να γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να κάνει για να εκτελέσει αυτό το έργο αποτελεσματικά. 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *